Trafikte motosiklet sürücüsü olmak demek herhalde büyük sıkıntıları bir arada getirmektedir. Motosiklet çok arada olan bir araç olduğu için kullanıcısı haricinde diğer sürücülerin dikkat etmediği ama dikkat edilmesi gereken bir vasıtadır.

Motosiklet teker sayısı nedeniyle bisiklet ile hız noktasında ise motorlu araçlarla arada kalan bir araçtır. Hal böyle olunca trafikte motosiklet sürücüsü olmak birçok problemle karşılaşmanıza neden olmaktadır. Hızlı akan trafiğe uyum sağlıyorsunuz ama dört tekerlekli araçlar sizi önemsememektedir. Bu nedenle de çok acı sonuçları olan kazalara da sebep vermektedirler.

Peki sizce hep diğer araç kullananlar mı hatalı? Gelin trafikte karşılaşılan sorunlar ve çözümleri konusunda trafikte motosiklet sürücüsü olarak yaşadığınız avantaj ve dezavantajları gözden geçirelim.

Trafikte Motosiklet Sürücüsü Olmanın Avantajları Nelerdir?

Motosiklet kullanmak bir tutkudur. Çoğu motosiklet sürücüsü bu tutkudan vazgeçemez. Bu tutku onu o hızda iki teker üstünde götürür. Trafikte motosiklet sürücüsü olmanın avantajları nelerdir? derseniz. Aslında ilk bakışta tehlikeli gibi görünse de birçok avantajı olan bir sürüş tekniğidir.

Motosiklet kullanan için bir özgürlüktür.

Motosiklet sürücüleri trafik stresinden diğer araç sürücülerine göre daha uzaktır.

Park sorunu ve trafik sıkışıklığı onlar için dert değildir.

Trafikte hareket sorunu yaşamazlar. Yoğun trafik onları üzmez.

Motosiklet kullanmak sağlık açısında da faydalıdır. Yapılan araştırmalara göre Alzheimer hastalığına yakalanma riskleri azdır.

Ayrıca motosiklet sürücülerinin kalp rahatsızlığı yaşama risklerinin de diğer sürücülere göre daha az olduğu gözlenmiştir.

Motosiklet sürücülerinin kas yapıları daha kuvvetlidir.

Motosiklet bisikletten sonra en ekonomik vasıtadır. (Aldığınız modele göre değişir. Araba fiyatında motosikletlerde var tabii ki bunu da belirtelim.)

Motosiklet keyifli bir hobidir ayrıca sizi mutlu eder.